101 poze   29755 vizite

esti pregatit sa adopti un animal

Animalele de companie sunt, inainte de toate, fiinte vii. Iubite de oameni de toate varstele, sunt dorite, in mod special, de catre copii. Si cum dorinta copilului, de cele mai multe ori, poate fi sfanta, e bine de stiut ca pe langa placerea si amuzamentul pe care un suflet cat de mic il poate aduce iti vei asuma si responsabilitatea lui.

Partea buna a lucrurilor e ca cei mici pot gasi in noii prieteni necuvantatori surse de companie, alinare si chiar sansa de a deveni mai responsabili, atata timp cat cel mic reuseste sa inteleaga faptul ca nu ii oferi o jucarie, ci o fiinta de care va trebui sa aiba grija, sa o hraneasca si chiar sa o educe.

Un caine are nevoie de atentie, grija, iubire, de dresaj, plimbari si, pentru armonia familiei, educatie ceea ce inseamna timp si implicare.

In afara de spatiu, mancare, vizitele la veterinar, noul membru isi are propriile necesitati. Gandeste-te ca va trebui sa scoti cainele afara, desi ploua sau esti obosit. Cainii, naparlesc sub diferite forme, deci lasa par pe intreaga mobila, pe presuri, pe haine. De asemenea, rod sau zgarie mobila valoroasa, sau pot transforma gradina minunata intr-un spatiu care pare sa fi fost invadat de pirati ce au sapat cautand o comoara ascunsa. Posibil ca pantofii sa sufere desperecheri… nu veti gasi animalul perfect, care sa fie ieftin, prietenos, curat si perfect potrivit tipului emotional si abilitatilor psihice ale copilului dumneavoastra. In schimb, puteti gasi un animal care sa se potriveasca stilului de viata al familiei voastre – si chiar sa imbunatateasca unele abilitati de toleranta si comunicare!

Pentru ca adoptia sau cumpararea unui caine sa ramana un eveniment cat mai fericit e bine sa te informezi citind, vorbind cu veterinarul, iar in privinta alegerii unei eventuale rase sa ceri sfatul unui specialist.

Exista si cateva reguli de baza

- Animalele nu trebuie niciodata bruscate sau lovite;

- Patrupedele nu trebuie amagite sau tachinate cu mancare sau jucarii;

- Animalele de casa nu trebuie deranjate sau surprinse atunci cand mananca, rod o jucarie, dorm sau sunt bolnave;

- Cand se apropie de animal, copiii trebuie sa-si anunte prezenta spunand usor numele patrupedului, pentru a nu-l speria;

- Copiii nu trebuie sa se apropie de animalul de companie al altei persoane pana nu intreaba daca patrupedul este prietenos;

- Limbajul corpului animalului trebuie cunoscut pentru a evita situatiile neplacute;

- Animalelor ar trebui sa li se permita sa refuze joaca neplacuta si sa plece (s-ar evita situatii neplacute precum cele in care pisicile sunt imbracate cu haine de papusi);

- Copiii trebuie sa recunoasca semnele unei dureri la animal si sa spuna parintilor imediat ce au observat astfel de probleme.

Si nu in ultimul rand sa iti raspunzi la cateva intrebari:

- Cat timp ii veti putea acorda?

- Detineti bugetul si conditiile necesare pentru adoptie?

- Stii cui sa te adresezi daca apar probleme de sanatate, alimentatie?

- Toti membrii familiei sunt pentru adoptie?

- Este cineva alergic la el?

- Ce faceti cu animalul cand sunteti in concediu sau vacanta?
adoptia-unui-caine
adoptia-unui-caine

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.