101 poze   29757 vizite

Ghidul tau pentru adoptia unui caine

Te-ai decis sa adopti unul dintre milioanele de catei ce asteapta un camin. Cea mai importanta preocupare acum este cum sa te pregatesti pentru noul venit. Aici sunt cateva sfaturi pentru a face tranzitia mai placuta.

1. Pregateste-ti casa. Eliminarea potentialelor pericole pentru catel din locuinta ta poate salva vieti. Trebuie sa fii sigur ca nu exista substante toxice, cum ar fi otrava de soareci, insecticide sau bauturi alcoolice, la indemana catelului tau. Asigura-te ca gunoiul este inaccesibil. Strange hainele si jucariile mici sau alte obiecte ce ar putea fi inghitite de noul catel. Ascunde firele de electricitate expuse pentru a preveni ranile comune cauzate prin roaderea cablurilor. Pune deoparte celelalte obiecte periculoase cum ar fi medicamentele, plante otravitoare si scrumierele. Verifica-ti gardurile: sunt sigure? Exista vreun spatiu prin care catelul ar putea iesi din curte?

2. Fa-ti proviziile. Fa o lista cu lucruri de care ai nevoie pentru catel. Asternut, castronase pentru mancare si apa, alimente (intreaba ce a mancat pana in momentul respectiv), cos, jucarii sigure, periuta si pasta de dinti, lesa, zgarda, pieptan si produse de curatenie pentru catei.

3. Pregateste-te pentru: ”Si daca…?” Pregateste-ti dulapiorul cu medicamente pentru o urgenta. Fa o trusa de prim-ajutor. Nu poti sti cand vei avea o urgenta. Trebuie sa ai numarul de telefon al unui veterinar de urgenta, penseta, manusi sterile, tifon, banda adeziva, termometru, apa oxigenata, apa de ochi sterila, antiseptic, si crema antibiotica. In privinta mijloacelor pe care trebuie sa le ai la indemana, sunt benefice Difenhidramina(Benadryl), apa oxigenata si aspirina. Folositi doar medicamente recomandate de medicul veterinar.Pastrati aceasta trusa alaturi de celelalte obiecte ale dumneavoastra in caz de urgenta.

4. Alege momentul potrivit. Asigura-te ca ai suficient timp liber sa petreci cu catelul tau atunci cand ajunge acasa pentru prima data. Vinerea este de obicei o zi buna pentru a-ti aduce catelul acasa- aveti tot weekendul la dispozitie sa va cunoasteti unul pe celalalt.

5. Poarta o discutie cu familia. Vorbiti despre cum veti avea grija de catel, cum il veti dresa si intocmiti “Regulile casei”. Printre atributii se numara hranirea, ingrijirea fizica, dresajul si plimbarile. Cand si cine va face asta? Dresajul este un subiect foarte important de discutat ca familie. Cel mai important aspect al acestuia este continuitatea. Care sunt regulile casei pentru cainele tau? Sunt probleme ce trebuie rezolvate de comun acord si fata in fata. In discutie trebuie sa aveti in vedere si: cu ce si la ce ora va fi hranit catelul? Unde va dormi? Va primi recompense-si daca da, ce? Vei merge cu catelul tau la o scoala de dresaj?

6. Cere o biografie a catelului. Cand iei catelul, incearca sa afli cat mai multe informatii despre istoria acestuia cu putinta. Vor fi folositoare mai tarziu in cazul in care apar probleme si sa stii de ce are nevoie. Intreaba:

o Cat timp a fost catelul la adapost?
o De unde provine?
o Data de nastere daca este cunoscuta, sau varsta aproximativa.
o Cat de mari erau parintii si se cunoaste ceva despre acestia?
o A fost supus unor vaccinari?
o Cand trebuie efectuat urmatorul vaccin?
o A avut vreo problema medicala?
o Urmeaza vreun tratament?
o A fost testat impotriva parazitilor?
o A fost tratat pentru paraziti?
o Va fi necesara o noua doza?
o A fost testat pentru paraziti la inima?
o Urmeaza tratament pentru prevenirea acestora?
o I-a fost aplicat un cip? Daca da, obtine actele pentru a il inregistra.
o A avut cainele sau a fost tratat impotriva puricilor?
o Care este asigurarea? Multe agentii ofera o asigurare impotriva bolilor sau a problemelor intre 1-2 saptamani.
o Exista vreun control medical obligatoriu la care trebuie sa se prezinte catelul intr-o anumita perioada de timp?
o Ce alimente a consumat catelul? Poti cere o mostra sau sa cumperi o punga din acea mancare. Multi catei fac diaree din cauza unor schimbari abrupte de dieta. Vor urma suficiente schimbari in mediul catelului, astfel ca e mai bine sa nu se mai schimbe si hrana. Gradual amesteca hrana pe care ai ales-o tu pentru catel cu cea veche si astfel ii vei schimba dieta, dupa cateva zile de acomodare, bineinteles.

7. Caminul. Petreceti timp impreuna si incearca sa va acomodati si sa va cunoasteti. Pune-i catelului o zgarda si o lesa. Plimba-l in lesa doar pentru cateva zile. Nu il lasa sa alerge liber. Observa-i apetitul, urinatul si miscarile intestinelor pentru anormalitati. Suna veterinarul daca ai motive de ingrijorare.

8. Cunoasterea altor caini. Incet si atent prezinta-l altor catei. Lasa-i sa se miroasa pe sub usa. Treptat, lasa-i sa se vada printr-o crapatura in usa, si in final lasa-i sa se vada. Fa asta supraveghindu-i.

9. Viziteaza-ti veterinarul. Continua in saptamana urmatoare cu o vizita la veterinar pentru un control si orice altceva mai are nevoie catelul tau. Prevenirea parazitilor la inima este recomandata in general pe tot parcursul anului. Asigura-te ca animalutul tau este testat si inscrie-l pe lista lunara de prevenire a bolii. Unele protectoare impotriva parazitilor la inima sunt combinate cu medicamentele impotriva puricilor. Continua cu orice vaccinuri sunt necesare si deparazitare. Ia in considerare in mod serios atasarea unui microcip, daca nu exista deja unul.

10. Dreseaza, dreseaza, dreseaza. Cainilor le place in special sa inteleaga si sa invete ceea ce se asteapta de la ei. Poate nu vrei un caine care sa faca trucuri, dar minimum de dresaj “vino aici”, “lasa jos” si “sezi” a salvat multe vieti. Inscrie-te pentru cursuri la adapostul local sau la un spital veterinar.
am adoptat
am adoptat

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.